Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić [ TVCG ]

29. 12. 2023. 21:52 >> 22:05
1

SUDIJA ZA ISTRAGU

Pavićeviću pritvor do 30 dana

Đorđiju Pavićeviću određen je pritvor do 30 dana. Istu odluku sudija za istragu podgoričkog Višeg suda donio je i za Veljka Đuričića, Ivanu i Nikolu Kovačević, saznaje TVCG.

Iz Višeg suda su nam saopštili da je Pavićeviću određen pritvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i težine krivičnog djela, a ostalima zbog opasnosti od uticaja na svjedoke.

Pavićeviću se, podsjećamo, stavlja na teret da je organizovao kriminalnu organizaciju, Kovačeviću - članstvo u kriminalnoj organizaciji, produženo krivično djelo falsifikovanje službene isprave i produženo krivično djelo krijumčarenje putem pomaganja.

Ivana Kovačević i Đuričić se sumnjiče takođe za članstvo u kriminalnoj organizaciji, falsifikovanje službene isprave i produženo krivično djelo krijumčarenje putem pomaganja.

Podsjetimo, nakon pretresanja prostorija privrednog društva Playmaker DOO Bar, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšen je osnivač te firme Đorđije Pavićević, dva službenika Uprave prihoda i carina i jedan zaposleni u Pavićevićevoj firmi.

Uz Pavićevića, koji je vlasnik Košarkaškog kluba Mornar iz Bara, uhapšeni su Ivana Kovačević i Veljko Ðuričić, te Nikola Kovačević.

Advokat Đorđija Pavićevića Zoran Piperović, ranije za TVCG saopštio da se njegovom branjeniku stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu i da je izvršio krivično djelo krijumčarenje. Njegovo poslovanje je kako nam je naveo, prema ocjeni SDT-a, bilo upitno sa tri inostrane firme od kojih su dvije sa Sejšela, a sporni su im dolasci tri tovara cigareta u Luku Bar.

Piperović je tada kazao da Pavićević nije priznao izvršenje krivičnih djela osim da je okrivljeni Nikola Kovačević bio zapošljen kod njega do kraja radne karijere, da je okrivljeni V.Đ, njegov rođak, dok treću okrivljenu Ivana Kovačević koja radi na Carini, poznaje samo kao Baranin.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније