Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.Bošković [ Portal RTCG ]

26. 12. 2023. 06:59 >> 07:06
Čitaj mi:

SUDSKE ODLUKE

Epilog tuče u Andrijevici: Gojković pušten iz pritvora, Đukići ogorčeni

Osumnjičeni za nanošenje teških povreda Andrijevičaninu Slobodanu Đukiću ispred restorana "Most" u Andrijevici, Petar Gojković pušten je iz pritvora 19. decembra. Iako njegov advokat tvrdi da je Gojković priznao da je Đukića samo jednom udario, porodica Đukić tvrdi da je njihov sin i brat brutalno prebijen. Takođe tvrde i da je Gojković imao saučesnike.

Porodica Đukić tvrdi da Gojkovićevi saučesnici u procesu imaju status svjedoka. Tvrdnjama porodice u prilog ide i ocjena Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama. Iz ove institucije za Portal RTCG nezvanično su kazali da su iznenađeni zbog puštanja Gojkovića na slobodu. 

"Smatramo da ima dovoljno dokaza da je Gojković odgovoran za sve što mu se stavlja na teret", kazali su iz ODT Berane našem Portalu. 

Konatar: Gojković prvi pritekao u pomoć 

Đukići su ogorčeni postupcima nadležnih, ali zato Gojkovićev advokat Drago Konatar ima drugu stranu priče. 

Iz porodice Đukić ne kriju ogorčenje. 

"Kao porodica teško povrijeđenog sumnjamo da sve to nije slučajno već planirano kako bi ponizili žrtvu, a svojim likovanjem dodatno uznemirili kako žrtvu i porodicu, tako i širu javnost. Pitamo se gdje se izgubila pravda? Zar nije bilo dovoljno što se u samom startu vršila opstrukcija u ovom slučaju", pitaju se iz porodice Đukić. 

Konatar, sa druge strane, tvrdi da je Gojković priznao da je Đukića udario. 

"Postoje iskazi svjedoka, čak i video zapis", kazao je Konatar u izjavi za naš portal. 

Konatar tvrdi da se izjave svjedoka podudaraju sa Gojkovićevom. Konatar čak i navodi da je Gojković prvi pritekao u pomoć Đukiću kad ga je udario. 

"On jeste zadao udarac, a sve ostalo je bio jedan nezgodan pad. To je bio jedan mladalački nesrećan slučaj. Gojković se nikako nije krio od prvog momenta i prvi se ponudio da se Đukiću ukaže zdravstvena pomoć. Rekao je - ja sam ga udario, ja ću mu pomoći", tvrdi advokat Konatar.

Konatar je pojasnio da je Gojković bio u pritvoru jer je to samo jedna od mjera da se istraga nesmetano sprovede. 

"Gojković se ne krije od prvog momenta. On nigdje neće bježati. U Beranama mu je porodica i posao. On nema od čega da bježi", poručio je advokat. 

Porodica Đukić: Ovaj slučaj neko želi da zataška, pisali smo Šaranoviću

S druge strane, Đukići tvrde da Gojković pokušava da preuzme odgovornost i bude jedini izvršilac ovog djela, a sve u cilju da cijeli slučaj zataška. 

"Gojković je sada u poziciji, da kako na svjedoke tako i na javno mnjenje utiče, a sve u cilju kako bi se zataškao ovaj slučaj. A kad se opstrukcije tiče, izvršili su je upravo oni koji su bili najpozvaniji da daju svoj doprinos u rasvetljavanju ovog slučaja. To su pojedini policajci iz policijske stanice Andrijevice", navodi porodica. 

Đukići su kazali i da su u ovom slučaju pismeno obavijestili ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića.

Tražili su i da se uradi unutrašnja kontrola u stanici policije Andrijevice.

"Odgovore smo tražili u pisanoj formi. Još uvijek ih nema i čekaćemo još 15 dana. Ukoliko ih ne bude objavićemo pismo u cjelosti. Mnogo toga bi imali kao porodica da izjavimo, ali svjesni smo da postoje ograničenja u svemu, pa i u objavama. Vjerujemo da će ipak na kraju da se sazna puna istina, a počinioci budu kažnjeni", zaključili su Đukići. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније