Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В.

28. 11. 2023. 17:20 >> 17:34

OPTUŽNICA

Božovića "kavčani" nadzirali, Milović tražio dosije

Optužnicom protiv predsjednika Opštine Budva Mila Božovića predstavljeno je da je sarađivao sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem, jednim od šefova "kavačkog klana". Optužnica srpskog tužilaštva protiv Milovića otkriva da je upravo taj odbjegli policajac tražio Božovićev dosije od "krtice" u tajnoj službi Srbije, a uoči nikšićkih izbora 2021. godine učestvovao je u praćenju i pripremi oružanog napada na automobil u kome je bio i Božović.

Prema optužnici Tužilaštva Srbije, u koju je Portal RTCG imao uvid, svojevremeno službenica Bezbjednosno-informativne agencije Dušica Jovanović 21. januara 2020. godine pet puta pretraživala je ime uhapšenog predsjednika Opštine Budva Mila Božovića u elektronskom sistemu baze podataka BIA.

Podatke o Božoviću, kako se navodi, njen suprug Daniel Jovanović, istog dana je prosljeđivao odbjeglom crnogorskom policajcu Ljubu Miloviću. Optužnicom srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal Dušica Jovanović se sa svojim suprugom, pripadnikom MUP-a Srbije, Danielom Jovanovićem, tereti da je strogo povjerljive podatke iz sistema službi bezbjednosti prenosila Miloviću, koji ih je onda prosljeđivao navodnom vođi “kavačkog klana” Radoju Zviceru.

U elektronski sistem baze podataka BIA Jovanović je pristupala preko računara koji je lično zadužila i preko lične pristupne šifre. Kad je otkriveno da je zloupotrijebila službeni računar, on je stavljen pod tajnu kontrolu, a svi podaci koje je skidala automatski su skrinšotovani.

Kako se navodi u optužnici, 23. januara 2020. godine, Jovanovićeva je došla u posjed dokumenta Pete uprave BIA koji je nosio oznaku “strogo povjerljivo” i iz njega saznala podatke koji se odnose na aktivnosti navodnih pripadnika “škaljarskog klana” na teritoriji Srbije.

Međusobnu komunikaciju članovi grupe vodili su preko "Skaj" aplikacije. 

Gradonačelnik Budve Milo Božović optužen je od crnogorskog SDT-a za organizovani kriminal i šverc. 

Božović je uhapšen 13. aprila. Optužnicom je predstavljeno da ga je 2019. godine Mileta Ojdanić vrbovao da radi za kriminalnu strukturu koju je formirao sa odbjeglim policajcem Ljubom Milovićem.

Cijela stvar je još konfuznija ako se zna da su objavljeni novi transkripti iz SKY komunikacije, na kojima se vidi da je Ljubo Milović sa uhapšenim službenikom ANB-a Petrom Lazovićem nadgledao funkcionere tadašnjeg Demokratskog fronta uoči nikšićkih izbora  2021. godine.  Prema tim trankriptima, dogovarali su se da "zaždiju“ automobil u kom je bivši srpski rukometaš Vladimir Mandić kao i raniji poslanik DF-a Milo Božović. 

Iz materijala sa "Skaj" aplikacije, a te su poruke prenijele "Vijesti", uoči nikšićkih izbora u martu 2021. godine Lazović javlja da je Mandić ušao u Crnu Goru.

"Ušao Mandić sa Milom Božovićem“, audi, šalje on Miloviću  12. februara oko podne.

Milović pita – kuda, i dobija odgovor i registarske oznake.

"Na Dobrakovo, PGJU 996. Sa Aleksandrom Jokićem isto“, šalje Lazović.

Odbjeglog policajca zanima, je li Jokić iz Kotora, a ovaj mu objašnjava da ne zna ko je, ali da je crnogorski državljanin nastanjen u Beogradu.

"Vidi, samo lagano, slobodno, kad se neđe parkiraju, samo da mu ga izbušimo i eto“, kaže Lazović.

"U sred dana, treba sjutra ako budu tu, samo naiđem, opalim jedan šanžer u auto i ćao“, dodaje Lazović.

"Znaš li koliko policajaca, bruka“, konstatuje Milović.

Lazović kaže: "Treba noćas ako ostanu ođe da spavaju, auto im izbušiti, 150 metaka u njega opalit."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније