Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В. [ ft.com ]

21. 09. 2023. 06:29 >> 20:53

NESTANAK DOKAZA

Obijanje depoa obara istrage protiv ozbiljne kriminalne grupe?

Smjela pljačka šokirala je Crnu Goru prošle nedjelje, uz zaplet koji se izdvaja čak i u srcu jedne od najprometnijih ruta organizovanog kriminala na svijetu gdje droga i oružje teku ka zapadnoj Evropi, piše "Fajnenšel Tajms".  U pitanju je afera kopanja tunela ispod Višeg suda u Podgorici, navodi list, i napominje da su zvaničnici obećali brzo rješavanje slučaja.

Prema njihovim navodima, organizovani kriminal je dugo bio jedna od glavnih problematičnih oblasti za balkanske zemlje koje traže članstvo u EU i suočavanje s tim je jedan od ključnih zahtjeva Brisela.

Počelo je s daškom svježeg vazduha - neobično u podrumu Višeg suda u Podgorici, gdje se nedavno sudilo jednoj od najozloglašenijih kriminalnih grupa u zemlji. Sudije se upravo vratile sa letnjeg odmora i nešto nije bilo u redu, piše list.

"Zagubljeni predmeti i neobična promaja naveli su sudske službenike da otkriju tunel, dugačak oko 30 metara, koji vodi do podrumskog stana prekoputa. Iznajmljen od strane žene sa lažnom ličnom kartom od jula, stan je bio lansirna rampa za razrađenu pljačku dokaza", piše u članku..

Depo je bio san kriminalaca: u njemu su se čuvali droga, oružje i dokumenti, vrijedni na tržištu, ali i kao ključni dokazi za upotrebu u pravnim postupcima.

"Određeni predmeti sjutra bi potencijalno mogli da obaraju istrage protiv ozbiljne kriminalne grupe... narko-bande „Kavač", rekao je za lokalnu televiziju vršilac dužnosti direktora policije Nikola Terzić.

U prostoriji je bilo najmanje 19 komada oružja, navodi list.

Policija je brzo identifikovala šest osumnjičenih, koji su kopali tunel više od mjesec i po dana, oko dva metra dnevno, sve dok nijesu stigli do skladišta suda.

Prošle nedjelje ministar pravde Marko Kovač rekao je da je nestalo oružje povezano sa nekoliko slučajeva, gdje su neki otvoreni, neki zatvoreni, neki novi, a neki od prije 20 godina, od vremena kada je zemlja još bila u savezu sa Srbijom.

Premijer Dritan Abazović rekao je prošlog petka da je policija identifikovala pljačkaše.

"Brzo ćemo riješiti ovaj slučaj“, obećao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније