Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Rtcg.me ]

14. 09. 2023. 14:38 >> 14:46
1

MILANOVIĆ

"Još nije utvrđeno šta nedostaje iz depoa Višeg suda"

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici je obavilo uviđaj i do sada nije utvrđeno šta tačno nedostaje iz depoa Višeg suda i iz kojih predmeta dok se ne završi popis stvari koje su deponovane, saopšteno je iz ODT-a.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici je obavilo uviđaj kojojom prilikom su oduzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a takođe su izuzeti i video nadzori", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva.

Ističu da ovlašćenim policijskim službenicima su od strane dežurnog državnog tužioca dati obavezujući nalozi u cilju prikupljanja svih tragova koji mogu poslužiti kao dokaz.

"Danas u ODT-u u Podgorici počela su saslušanja svih lica koja imaju ili mogu imati određena saznanja u vezi predmetnog slučaja. Do sada nije utvrđeno šta tačno nedostaje iz depoa Višeg suda u Podgorici i iz kojih predmeta dok se ne završi popis stvari koje su deponovane", navodi se u saopštenju.

Kako su istakli, radi zaštite interesa postupka za sada se više neće javno oglašavati. 

"Radi zaštite interesa postupka Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici se za sada neće više javno oglašavati do prikupljanja relevantnih dokaza povodom predmetnog slučaja", zaključuje se u saopštenju. 

U Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici počela su saslušanja osoba koje mogu imati saznanja o slučaju obijanja depoa podgoričkog Višeg suda i probijanja tunela, potvrdio za Portal RTCG rukovodilac ODT-a Duško Milanović. On nam je saopštio da će biti saslušan i predsjednik Višeg suda Boris Savić.

Šest osoba koje su osumnjičene da su kopale tunel ispod Višeg suda u Podgorici nijesu iz Crne Gore i policija za njima intenzivno traga, rečeno je Portalu RTCG u bezbjednosnom sektoru. Prema našim saznanjima, osumnjičeni su strani državljani.

Podsjetimo, juče je na sjednici Biroa za operativnu koordinaciju saopšteno da se radi na identifikaciji šest osoba osumnjičenih da su učestvovale u ovom događaju.

Kako je saopšteno iz Biroa, na sjednici, kojom je rukovodio minister pravde i koordinator Biroa Marko Kovač, razmatrana su pitanja bezbjednosti i mjera zaštite objekata i prostorija organa za sprovođenje zakona, sa posebnim fokusom na događaj u vezi depoa Višeg suda u Podgorici.

Prije tri noći otkriven je tunel koji vodi od stana u zgradi u Njegoševoj ulici do depoa podgoričkog Višeg suda.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније