Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.M.Lj. ]

22. 08. 2023. 11:59 >> 12:01

DOPIS ODT-U

Piperović traži da se vrate vozila oduzeta tokom racije u hotelu Podgorica

Advokat Zoran Piperović, pravni zastupnik podgoričkog biznismena Ranka Ubovića, zatražio je od podgoričkog tužilaštva da hitno vrati šest luksuznih vozila koje je policija zaplijenila tokom racije u hotel Podgorica krajem jula.

On tvrdi da su vozila iznajmljena i da ih radi nesmetanog obavljanja procesa rada u privatnoj firmi i nanošenja štete treba hitno vratiti.

“Izmišljajući razlog da bi upali u gražu zgrade u blizini hotela ''Podgorice'' i oduzeli auta rent-a-car kompanije ''Easy drive'' vlasništvo Aleksandra Mijajlovića, MUP Crne Gore fingirao je tobožnju prijetnju po život Ranka Ubovića i umjesto pregleda kontradivizionog, oduzeo je auta”, naveo je Piperović u obraćanju ODT-u.

On pita tužioca Duška Milanovića zašto bi poslije svega i nakon mjesec dana, postupajući po inicijativi za pretres – za određeno krivično djelo, policija i dalje drži vozila.

“Dobili su naredbu za precizirano krivično djelo. I tu su radnju izvršili. Ne mogu druge radnje da vrše, jer nema naredbe u tom pravcu. A inače mogu što god hoće da urade, ništa nezakonito ne mogu da nađu”, kaže Piperović u dopisu i tvrdi da nema osnova da se pokrene krivični postupak.

Piperović ističeda cijeli postupak ukazuje na neozbiljnost.

“Neozbiljnost za koju ja ne krivim MUP već Abazovića i ministra Adžića, koji su natjerali iz mržnje prema Uboviću i Mijajloviću, pripadnike policije da se snalaze kako znaju i umiju, a to je vrlo teško kada za akciju nemate ništa”, kazao je on.

Zato on predlaže tužiocu da inicira hitno vraćanje privatnoj firmi njenih vozila.

“Jer, Vaš KTR nije prešao u Kt i niti će. I to znate. Kao što znate o čemu pričam. Dakle, hitno je potrebno, radi neometanja obavljanja procesa rada u privatnoj firmi i netrpljenja štete, vratiti koliko je danas ta vozila”, zaključio je Piperović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније