Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Mina

13. 08. 2023. 19:04 >> 19:04
1

DRITA LOLA

Izmijeniti zakone koji tretiraju seksualno i rodno zasnovano nasilje

Porast seksualnog i rodno zasnovanog nasilja potvrđuje potrebu za izmjenama i dopunama zakona u tim oblastima, kazala je predsjednica Alijanse žena Demokratske partije socijalista Drita Lola.

Lola je na Tviteru navela da je vrijeme da crnogorsko društvo napravi iskorak u domenu zaštite ljudskih prava i ne dozvoli da seksualno i rodno zasnovano nasilje prođe nekažnjeno ili neadekvatno kažnjeno.

“Zakonodavstvo za te oblasti nije specifično, stoga potreban je sveobuhvatan pristup koji će se osloniti na potrebu adekvatnije zaštite žrtvama rodno-zasnovanog i seksualnog nasilja i sudsku praksu. Porast nasilja te vrste potvrđuje potrebu za izmjenama i dopunama zakona”, rekla je Lola.

Ona je kazala da se to pitanje se nalazi među njenim prioritetima mjesecima unazad.

“U nastavku iščekujem i vašu podršku, kako bismo došli do finalnog rješenja za unaprjeđenje pravnih normi za zaštitu djevojčica i žena od seksualnog i rodno zasnovanog nasilja”, navela je Lola.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније