Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В. [ "boldnews.al" ]

29. 07. 2023. 07:30 >> 10:14
3

ALBANIJA POTRAŽUJE KODRU

Na potjernici osumnjičeni za planiranje atentata na Kurtija, sa jakim vezama u crnogorskom podzemlju

Albansko specijalno tužilaštvo raspisalo je 15 naloga za hapšenje poznatih ličnosti iz kriminala, biznisa, pravosuđa i policije, nakon što su imali uvid u tajne poruke preko "Skaj" aplikacije, a na listi traženih je i Prek Kodra iz Skadra. Njega su ranije kosovske vlasti sumnjičile da je planirao atentat na Albina Kurtija. Kako je prenio "boldnews.al", Kodra je osumnjičen i za jake veze sa crnogorskom mafijom.

Vlada Kosova potvrdila je prošle godine pisanje pojedinih medija da je u 2021. godini postojao plan za ubistvo premijera Kosova Albina Kurtija.

Kako je navedeno u tadašnjem saopštenju Vlade, obavještajna agencija Kosova obavijestila je Kurtija o ovom slučaju. To je tada prenijela i agencija Anadolija.

Uz to je A2 Njuz, koji je imao pristup dokumentima o ovom slučaju, naveo da je osumnjičeni za sprovođenje ovog plana bio Prek Kodra, koji živi u Skadru i posluje u Tropoji, Uroševcu i Dečanima. Kodra se opisuje kao "vješt snajperista". 

Portal "boldnews.al" prenosi da je u okviru šifrovane operacije "Metamorfoza”, albansko tužilaštvo raspisalo 15 naloga za hapšenje osoba osumnjičenih za više ubistava i nekoliko pokušaja atentata. 

"Među traženim osobama je i 47-godišnjak Prek Kodra. Kosovski mediji su prije godinu dana, pozivajući se na obavještajne izvještaje, prenijeli da je Kodra osumnjičen za planiranje ubistva premijera Albina Kurtija, ali i Džavita Halitija i Ismeta Hadže", navedeno je u članku.

Prema dokumentu Antiterorističke jedinice, uloga Kodre u seriji atentata sa ciljem političke destabilizacije Kosova bila je da izvodi akcije. Opisan je kao neko ko je znao da koristi i snajpersku pušku.

"Osumnjičen je i za jake veze sa crnogorskom mafijom, uz bratanića za kojeg se tvrdi da je bio umiješan u šverc droge i da je imao pravne probleme u Crnoj Gori. Što se tiče akcije albanskog tužilaštva, nazvane "Metamorfoza“, nijesu poznati konkretni detalji za šta je Kodra optužen i kakva je njegova uloga mogla biti u nekom od atentata na sjeveru zemlje", navedeno je u članku.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније