Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Politika ]

13. 04. 2023. 22:21 >> 22:21

NOVI SAD

Ivanu Kontiću četiri godine zatvora

Viši sud u Novom Sadu osudio je Ivana Kontića na četiri godine zatvora, za nanošenje teških tjelesnih povreda Miljanu Mandiću, 24. avgusta 2020. godine u Novom Sadu. Kontiću je pritvor zamijenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, dok mu se u kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Ognjen Lađanac je oslobođen optužbe za krivično djelo učestvovanje u tuči, dok je Luka Vukajlović oslobođen od optužbe za krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, jer po ocjeni suda nema djela.

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Branilac Zora Dobričanin Nikodinović je za Tanjug istakla da je najvažnije u ovom postupku, koji je vođen za pokušaj teškog ubistva, da je sud utvrdio da Kontić nije imao namjeru da ubije Mandića.

Dodala je da je Kontić jedino htio da zaustavi Mandića u namjeri da "izbuši" njega i ostale, kako je prijetio, i zbog čega je, kako precizira, tuča i započela, zbog čega mu je Kontić zavrtao ruke da mu nanese bol i spriječi ga da puca na njih.

Više javno tužilaštvo optužnicom tereti Kontića za krivično djelo ubistvo u pokušaju, Leđanca za učestvovanje u tuči, a Vukajlovića za krivično djelo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru 2020. godine izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po potjernici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mjesec dana od pokretanja postupka protiv njega.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bjekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bježao, već da je u Crnu Goru otišao prije pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Iznoseći odbranu pred tužiocem, on je u decembru 2020. prošle godine negirao da je pokušao da ubije Mandića.

Kontić je Mandića pretukao, a do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno prijetio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније