Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

18. 10. 2022. 19:39 >> 19:54

ŠPANIJA

Uhapšeni kriminalci sa Balkana, udarac međunarodnom švercu marihuane

Španska policija, kako prenosi "El Pais" zadala je udarac međunarodnom švercu marihuane koja se uzgaja u Španiji hapšenjem dvadesetak ljudi, većinom srpskog porijekla, nastanjenih u različitim mjestima u provinciji Alikante, kao i u regionu Marina Alta i u Benidormu. Operacija, u kojoj je uhapšen i jedan od glavnih šefova srpske mafije, usmjerena je na otkrivanje plantaža marihuane povezanih sa kriminalnom grupom u Valensiji, Barseloni i Alikanteu, potvrđuju izvori bliski istrazi.

Banda na koju se usredsredila policijska istraga ima veliki izvor prihoda od uzgoja kanabisa, iako se, prema istražiteljima, bavi i nedozvoljenim prometom drugih opojnih supstanci, kao i oružja, piše "El Pais".

Prvi nalazi istrage pokazuju da su uhapšeni pripadnici balkanskih klanova koji su nakon rata u bivšoj Jugoslaviji prognani iz svojih zemalja da bi završili na drugim destinacijama, od kojih su mnogi u Španiji.

U osnovi poslovanja je uzgoj marihuane, aktivnost koja stvara veliku ekonomsku korist i koja donosi niske kazne, jer, kako je objavljeno, zatvorske kazne za ova krivična djela obično nisu duge.

"Balkanske mafije imaju tendenciju da se afirmišu u oblastima mediteranske obale, kao u slučaju uhapšenih u Alikanteu, zbog bliske veze sa brodarskim kompanijama, jer često dobijaju pošiljke droge iz Latinske Amerike, sa kokainom kao neprikosnovenim izvorom prihoda. Porijeklo nekih od glavnih pripadnika ove vrste kriminalih klanova je takvo da je polazištem u lučkom gradu Kotor (Crna Gora)", prenio je španski list. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније