Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

19. 04. 2022. 23:22 >> 23:44
2

VUJIČIĆ

Tokom mandata Medenice padali predmeti protiv istaknutih funkcionera

Vrijeme dok je Vesna Medenica bila na čelu Vrhovnog suda i prije toga na čelu državnog tužilaštva obilježeno je brojnim optužnicama i predmetima u kojima su krivične prijave ekspresno odbacivane, kaže za Radio Slobodna Evropa Zoran Vujičić iz Gradjanske alijanse. On je rekao da su predmeti kojima su bili obuhvaćeni visoki partijski funkcioneri volšebno padali.

Hapšenje Vesne Medenice za Vujičića predstavlja ozbiljan test za crnogorsko pravosuđe.

"Ona je po funkciji bila predsjednica Tužilačkog i Sudskog savjeta, dakle, uključena u izbor svih tužilaca i sudija u prethodnom periodu. Biće jako značajno vidjeti kako će ti isti sudije i tužioci postupati kada je ona u pitanju", kazao je Vujičić.

Ocjenjuje da je neophodna ozbiljna revizija predmeta iz prethodnih godina kako bi se vidjelo ko je od tužilaca i sudija radio u skladu sa zakonom, a ko je pokušavao da zakon izigra.

"Nadam se da će se u predmetu protiv Medenice vidjeti u kojoj mjeri je pravosuđe u sprezi sa organizovanim kriminalom. Sve ono što se vidjelo i u prepisci njenog sina, pokazuje da postoje ozbiljne indicije da je toga bilo u prethodnom periodu. Sada je na pravosuđu koje je ta ista Vesna Medenica birala, da to i dokaže. Da li će uspjeti, pokazaće vrijeme", zaključuje Vujičić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније