Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

02. 04. 2022. 20:32 >> 22:12
2

SUD U LAS PALMASU

"Škaljarcima" skoro 19 godina zatvora i kazna od 15 miliona eura

Šesto odjeljenje Pokrajinskog suda Las Palmasa osudilo je trojicu pripadnika "Škaljarskog klana" - poznate i opasne crnogorske narkomafije - na višegodišnje kazne zatvora zbog međunarodnog šverca droge, prenio je portal "canarias7.es". Kako se navodi, osim zatvorskih kazni, osuđeni su i da plate kazne od 15 miliona eura.

"Sve to nakon što su uhapšeni u okviru akcije 'Kobi Fantom' u kojoj je zaplijenjeno 406 kilograma kokaina u vrijednosti od 14,4 miliona, uz 413.000 eura u gotovini. Na isti način, oslobođeni su za krivično djelo pripadnosti zločinačkoj organizaciji za koje su bili optuženi, shodno odbrani koju su izložili advokati Migel Anhel Perez Dijepa i Vega Malo", prenio je pomenuti portal.

Dvojica okrivljenih, kako se navodi, osuđeni su na kazne zatvora od šest godina i četiri mjeseca, a treći od šest godina i jedan mjesec. 

Okrivljeni su, prema dokazima, zajedno sa još trojicom lica koja nijesu privedena bili pripadnici klana "Škaljari" iz  Crne Gore, specijalizovanog za distribuciju kokaina.

"Da bi to uradili, nastanili su se na Kanarima od oktobra 2020. godine, prikazujući velike ekonomske resurse koji su im omogućili da iznajme nekoliko vozila kako bi izbjegli bilo kakav nadzor i nadgledanje", naveo je portal "canarias7.es".

Navodi se da je među trojicom osuđenih bio i raniji vođa bande "Pink Panter", čuvene po pljačkama najluksuznijih juvelirnica na svijetu u prvoj deceniji 2000-ih godina.

"Ovaj 'Škaljarski' klan, zajedno sa klanom 'Kavač' i 'Zemunskim' klanom bile su prve grupe zločinaca sa Balkana koje su stigle u Španiju nakon završetka rata u Jugoslaviji, počev od 2001. godine", piše portal "canarias7.es". 

Podsjetimo, u avgustu prošle godine objavljeno je da je Predrag Vujošević, zvani Marko, uhapšen na Kanarskim ostrvima zajedno sa nekolicinom pripadnika “Škaljarskog" klana. Tvrdilo se tada da je uhapšeni Vujošević jedan od šefova bande “Pink panter“.

Tokom hapšenja, kod njih je policija pronašla 408 kilograma kokaina, kao i pola miliona eura u gotovini.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније