Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Izvor: Pobjeda ]

11. 12. 2020. 07:17 >> 07:22
13

JAHOVIĆ TVRDI

"Pucali na mene zbog kritikovanja SPC"

Predsjednik Unije CG USA Global iz Čikaga, Mirsad Jahović napadnut je prije dva dana u tom američkom gradu kada je, za sada, nepoznata osoba pucala na njegov kamion. Jahović je Pobjedi kazao kako sumnja da je napad organizovala osoba iz Njemačke koja mu je upućivala prijetnje zbog njegovih negativnih ocjena o litijama i organizovanja sahrane mitropolita Amfilohija.

“Napad se desio u Čikagu, tri kilometra od Srpske pravoslavne crkve. Prolazio sam kamionom i čuo jaki prasak i pomislio sam da mi je pukla guma Stao sam na parking nakon toga i vidio sam da rupu od metka tačno gdje mi stoji jastuk u kabini, ali sreća je pa je limarija zadržala metak. Sve sam odmah prijavio policiji FBI je uzeo taj metak i očekujem da brzo nađu počinioca”, objasnio je Jahović.

Nije mogao da iznosi previše detalja zbog toka istrage, ali je kazao da je u posljednje vrijeme zbog njegovih javnih kritika litija u Crnoj Gori imao više prijetnji.

“Posljednje prijetnje sam imao nakon što sam kritikovao organizovanje sahrane mitropolita Amfilohija pogotovo sa otvorenim sandukom i onoliko naroda u vrijeme epidemije koronavirusa. Takođe, kritikovao sam i novu Vladu. Smatram da ovo nije Vlada kojoj se može vjerovati”, kazao je on.

Jahović sumnja da je napad na njega organizovala osoba iz Njemačke koja mu je više puta upućivala prijetnje, koja je, prema nezvaničnim informacijama, već privedena u Minhenu.

"Imam i dokaze za to i sve što se desilo je onako kako mi je prijetio. Dokaze za to sam prenio FBI. Američka vlast brzo radi nije kao u Crnoj Gori i očekujem da će počionica brzo naći, ovdje se samo za prijetnju nekome dobija deset godina zatvora. Nije mi prvi put de mi se ovo dešava, prošli put kada su mi prijetili ta osoba je završila osam godina u zatvoru. Vjerujte da sam smijao kad sam pričao svojoj porodici o napadu iako su oni bili u šoku jer sam ovo očekivao, jer je u Čikago gnijezdo ekstremne srpske desnice”, naveo je Jahović.

Jahović je ocijenio da svi koji su rođeni u Crnoj Gori ne mogu biti manjine, već samo Crnogorci.

"Imam američko državljanstvo, ali mogu biti samo crnogorskog porijekla. Nije mi toliko krivo zbog napada, jer sam na to navikao, koliko zbog činjenice da se ne može biti Crnogorac u svojoj državi ili bilo gdje u svijetu. Za to ne krivim sadašnju već bivšu vlast koja je dozvolila mnoge stvari”, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније