Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2020. 11:11 >> 13:40

NAPAD NA GRAND

Dvoje uhapšenih, za organizatorom se traga

Uhapšene su dvije osobe osumnjičene za bombaški napad na kafić „Grand“ u Podgorici 2015. godine i napad na policijskog službenika Duška Golubovića, dok je u bjekstvu osumnjičeni za organizovanje tog krivičnog djela, kazao je načelnik Odjeljenja bezbjednosti kriminalističke policije u Centru bezbjednosti Podgorica Miloš Vučinić.

Uhapšen je neposredni izvršilac ovih krivičnih djela i lice koje je pružilo neophodnu logistiku. Lice za koje se sumnja da je organizovalo okrivično djelo nakazi se u bjekstvu", kazao je Milovan Pavićević.

"J.G. i B.M. su lišeni slobode, procesuiran je Z.M. koji nije dostupan", naveo je on. 

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Snežana Šišević kazala je da su dvije osobe saslušane i određeno im je zadržavanje do 72 sata. 

"Preduzimaju se intenzivne radnje kako bi locirali treću osobu", kazala je Šišević.  

Povodom oštećenja spomenika posvećenog organizatorima Trinaestojulskog ustanka na Ravnom lazu Pavićević je istakao da je policija brzo reagovala i procesuirala izvršioca tog vandalskog čina.

"Izvršilac tog pravnički rečeno krivičnog djela od ranije je poznat policiji i bezbednosnim službama. To lice je samostalno i u grupi ispoljavalo ekstremističke i rušilačke stavove kroz uništavanje javnih površina iscrtavanjem grafita i ometanjem policajaca u vršenju službenih dužnosti", kazao je Pavićević.

Pavićević je, govoreći o medijskim navodima da su ga policijski službenici maltretirali, kazao da osumnjičeni nije imao primjedbu na rad policijskih službenika i tužilaštva.

"Reakcije medija i javnosti tumačim kao naknadnu pamet i naknadnu reakciju, a u dnevno političke svrhe i nemam namjeru da ih komentarišem", rekao je Pavićević.

On je poručio da će policija insistirati na profesionalnom postupanju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Miroslav Turković kazao je da je u toku odlučivanja po žalbi na rješenje o zadržavanju osumnjičenog Osnovni sud u Podgorici našao da razlozi za zadržavanje ne stoje te da ga treba ukinuti.

"Nije tačno da je državni tužilac ukinuo tu odluku, to je odluka suda koju mi moramo da poštujemo a državni tužilac će koristiti svoja ovlašćenja da to lice procesuira i da se ono nađe u pritvoru", kazao je Turković.

Uspjeli smo da završimo izviđaj. Optužni prednog je podnijet.

"Ponovo smo podnijeli zahtjev za određivanje pritvora a kako će se o predlogu odlučiti to je na Osnovnom sudu", kazao je Turković.

"L.V. je saslušan u ODT-u i omogućena su mu sva procesna prava, nijednom riječju nije stavio do znanja bilo kakvu inofrmaciju o navodnom zlostavljanju. Izjavu je dao slobodno", dodao je Turković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније