Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

02. 12. 2019. 07:39 >> 17:50
8

NA POTEZU ŠPANIJA

Za Savovićem raspisana međunarodna potjernica

U Interpolovoj bazi podataka postoji 306 međunarodnih potjernica koje je raspisao NCB Interpol Podgorica, od kojih je 198 za crnogorskim državljanima, kazao je u intervjuu za Pobjedu v.d. načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene Dejan Boljević.

On je saopštio i da su u posljednje tri godine - od 2017. do 1. novembra 2019. godine, po međunarodnim potjernicama NCB Interpola Podgorica, u inostranstvu uhapšene 23 osobe, od kojih se dvanaest operativno vezuje za škaljarsku i kavačku kriminalnu grupu.

Nedavno je u Španiji uhapšen osuđenik Aleksandar Savović sa tri osobe od kojih su dvojica crnogorskih državljana zbog šverca droge.

"Uprava policije je u kontaktu sa nadležnim policijskim organima Španije preko Odsjeka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Interpol-Europol-Sirene. Uprava policije je raspisala međunarodnu potjernicu za Aleksandrom Savovićem o čemu je španska policija blagovremeno obaviještena, te se shodno tome, od strane Ministarstva pravde Crne Gore, očekuje slanje zahtjeva za njegovo izručenje putem međunarodno pravne pomoći", kazao je Boljević za Pobjedu.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније