Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

13. 04. 2017. 16:10 >> 15:59
6

POLICIJA SAOPŠTILA

Lažna dojava o bombi u Kapital plazi

Dojava o postavljenoj bombi u Stambeno-poslovnom kompleksu Kapital plaza lažna je, saopšteno je iz policije.

Podsjetimo, Kapital plaza je bila evakuisana, a Tim za protivdiverzionu zaštitu je izvršio antiteroristički pregled objekta i okoline i utvrdio da nema eksplozivne naprave.

"Policija preduzima aktivnosti na identifikovanju lica koje je uputilo ovaj poziv", saopštili su iz policije.

Prema riječima očevidaca, prisutni su obaviješteni putem razglasa da je u objektu navodno postavljena bomba.

"Nije bilo panike, samo su nam putem razglasa saopštili da izađemo iz objekta, jer je navodno postavljena bomba", kazao je Portalu RTCG jedan od očevidaca.

Upravi policije je dojavljeno da je bomba postavljena u lokalu "Living Room". Kako nezvanično saznajemo, policija je prekontrolisala garaže objekta, ali i magacine koji se nalaze tamo.

Iz hotela "CentreVille", koji se nalazi u Kapital plazi, su saopštili da su evakuisali goste i osoblje u skladu sa procedurom za krizne situacije, nakon što su ih o situaciji obavijestili nadležni organi.

"Tokom evakuacije smo pratili instrukcije nadležnih organa, mirno i bez panike. Procedura je završena nakon nekoliko minuta. Koristimo priliku da se nadležnim institucijama zahvalimo na brzoj reakciji, a našim gostima i zaposlenim na razumijevanju i saradnji", objasnili su iz tog hotela. 

Na licu mjesta su bile ekipe Hitne pomoći i vatrogasci.

Serija lažnih dojava o bombama u PG

Podsjećamo, Podgoričane je i u subotu uznemirila dojava o bombi u tržnom centru Delta siti, koja je, ispostavilo se bila lažna.

Iste noći bila je lažna dojava o bombi u Hotelu Hemera, dok je nekoliko puta do sada bilo i lažnih dojava o bombi u diskoteci Beagle na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

"U sva tri slučaja naša policija je veoma brzo identifikovala brojeve telefona sa kojih su upućeni ti pozivi. Crnogorska policija je odmah potom, putem Interpolovih kanala komunikacije i međunarodne policijske saradnje, nadležnim organima u tim državama dostavila zahtjeve za dobijanje potrebnih informacija, radi procesuiranja tih lica. Postupanje po našim zahtjevima u tim državama je u toku", istakli su iz policije.

Kako su naglasili, u slučaju kada se takvi pozivi upute iz Crne Gore, identifikovanje i procesuiranje tih lica je mnogo brže.

"Npr. kada je maloljetno lice u septembru prošle godine lažno prijavilo da je u jednoj turističkoj agenciji u Budvi postavljena eksplozivna naprava, to lice je identifikovano i pronađeno istog dana a događaj je od strane tužioca kvalifikovan kao krivično djelo lažno prijavljivanje. Lažno prijavljivanje koje se odnosi na navodno postavljanje eksplozivne naprave u nekom objektu i javnom mjestu na žalost nije samo pojava koja se dešava kod nas, već su prethodnih dana kolege u Srbiji i Hrvatskoj imale iste situacije u kojima se takođe ispostavilo da nema prisustva eksplozivnih naprava ili materija u objektima koje su po tim prijavama pregledali", objasnili su iz policije.

 

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније