Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

16. 05. 2024. 23:24 >> 23:22
Čitaj mi:

nema izvještaja o žrtvama

Izrael napao ciljeve Hezbolaha na sjeveroistoku Libana

Izraelske vazduhoplovne snage su protekle noći izvele udare iz vazduha na ciljeve u planinskom području na sjeveroistoku Libana, blizu granice sa Sirijom, ali nema izvještaja o žrtvama.

Televizija libanskog ekstremističkog Hezbolaha je javila da se napad dogodio oko ponoći i da su pogođena brda iznad naselja Brital, ali drugi detalji nijesu otkriveni.

Ta proiranska organizacija je danas saopštila da je ispalila desetine raketa tipa "kaćuša"na izraelske vojne pozicije u znak osvete.

Borci Hezbolaha su "pokrenuli napad sa više od 60 raketa 'kaćuša' na nekoliko izraelskih vojnih pozicija, uključujući one na Golanu koji je Izrael okupirao i anektirao", piše u saopštenju, prenio je Frans pres.

Napadnuto područje na sjeveroistoku je uporište Hezbolaha i ključna ruta koja povezuje pozicije te organizacije u istočnom Libanu sa sirijskim planinama Kalamun, gdje je Hezbolah takođe prisutan.

Izraelski napad dogodio se nekoliko sati pošto je Hezbolah saopštio da je napao dronovima punim eksploziva izraelsku vojnu bazu kraj grada Tiberijesa.

To je napad koji ide najdublje u izraelsku teritoriju od početka razmene vatre na izraelsko-libanskoj granici dan posle izbijanja rata Izraela i Hamasa 7. oktobra prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније