Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ RSE ]

16. 05. 2024. 15:46 >> 15:50
Čitaj mi:

iz Turske

Osumnjičeni za ubistva Ljupčo Palevski izručen Sjevernoj Makedoniji

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i Panče Žežovskog (74) iz Velesa, izručen je u srijedu iz Turske Sjevernoj Makedoniji.

Iz skopskog aerodroma, uz policijsku pratnju, Palevski je direktno prevezen u zatvor Šuto Orizari u kojem mu je određen pritvor od 30 dana.

Policijski službenici Odjela za međunarodnu policijsku saradnju makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u saradnji sa turskom policijom, dovršili su postupak izručenja Ljupča Palevskog (59) iz Skoplja, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica", navode iz MUP-a.

Ministar pravosuđa Krenar Loga je zahvalio na brzoj reakciji i saradnji Turske oko izručenja Palevskog, koje je, kako je ocijenio, završeno u relativno kratkom roku – od oko pet mjeseci.

To je uslijedilo nakon što su makedonske vlasti 30. aprila zaprimile službenu obavijest turske strane da je ekstradicija odobrena.

Trojica osumnjičenih saizvršilaca u otmici i ubistvima dvije žrtve nalaze se u zatvoru Šuto Orizari.

Uprava zatvora je u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekla da će Palevski, iz sigurnosnih razloga, biti odvojen od ostalih zatvorenika – u zasebnoj ćeliji.

Za njega će biti zaduženi određeni zatvorski čuvari. U dijelu zatvora gdje je njegova ćelija, kako su objasnili, moći će se ući samo sa elektronskom karticom.

Iz zatvora su Radiju Slobodna Evropa naveli i da će za osumnjičenog biti određeno posebno vrijeme kada će moći sam izlaziti u dvorište zatvora, u pratnji čuvara obilaziti kupatilo i slično.

Ljupčo Palevski je kao prvoosumnjičeni pobjegao iz Sjeverne Makedonije preko Srbije i Bugarske i stigao u Tursku. Turska policija ga je uhapsila 5. decembra 2023. u Balikesiru.

Krivična djela za koja se on sumnjiči su "otmica" i "svirepo ubistvo". Slučaj je još u fazi istrage, ali se očekuje da će uskoro biti okončana i podignuta optužnica.

Nestanak 14-ogodišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja je prijavljen 27. novembra 2023., nakon što je njena učiteljica kontaktirala njenu majku jer djevojčica ujutro nije došla u školu.

Njeno tijelo pronađeno je 3. decembra kod Skoplja. Za ovo ubistvo osumnjičene su četiri osobe.

Palevski je osumnjičen i za ubistvo Panče Žežovskog iz Velesa, čiji je nestanak takođe prijavljen policiji, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je kod Velesa istog dana kada je pronađeno Vanjino tijelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније