Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

18. 05. 2024. 12:26 >> 15:32
1
Čitaj mi:

LEKOVIĆ

Poništena odluka SO Bar kojom je Raičević izabran za predsjednika Opštine

Nakon skoro dvije godine Upravni sud usvojio je tužbu Kluba odbornika Demokrata Bar i donio Presudu kojom je poništio Odluku Skupštine opštine Bar od 08. jula 2022. godine kojom je Dušan Raičević izabran za predsjednika Opštine Bar prije isteka prethodnog mandata i prije održavanja lokalnih izbora. To je saopštio odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković.

“Podsjećamo da je tog 8. jula 2022. godine Skupština opštine Bar bila poprište nezakonitog i neustavnog otjelotvorenja diktatorskog režima najgore vrste”, naveo je Leković.

Istakao je da su tada uzalud bili svi apeli, sugestije i molbe da aktuelna vlast ne usvaja predmetnu odluku i da svog lidera Dušana Raičevića  izborom na, kako je rekao, nezakonit način ne diskredituje.  Odluka je ipak donesena.

“Podsjećam da je tog 8. jula, neposredno pred istek četvorogodišnjeg mandata odbornika, sproveden svojevrsni udar na temelje demokratije, čime se u konačnom nezakonito omogućio još jedan četvorogodišnji mandat predstavniku DPS-a Dušanu Raičeviću koji je nakon sjednice 8. jula 2022. godine u svojim rukama imao neograničenu izvršnu moć, dok je Skupština opštine Bar postala tijelo koje više nema ni legitimitet ali ni funkciju, a što je očigledno bila i namjera vladajuće većine u Baru”, kazao je Leković.

Poručio je da se sada dovodi u pitanje legitimitet Raičevićeve funkcije. 

“Sada se nakon svega postavlja pitanje, da li je Raičević koji je nakon lokalnih izbora u oktobru 2022. godine tijesnom većinom ponovo izabran za predsjednika, uopšte legitiman predsjednik s obzirom na okončanje predmetnog postupka i činjenicu da je isti prihvatio i inicirao da bude nezakonito izabran za predsjednika ?”

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније