Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

B.B.

16. 05. 2024. 10:10 >> 10:10
Čitaj mi:

AKCIJA POŠUMLJAVANJA

Zasađeno 19.000 sadnica u Rožajama i Beranama

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima uspješno je započela sa planiranim akcijama pošumljavanja opožarenih i degradiranih površina, prilikom kojih će biti posađeno oko 300.000 sadnica iz naša tri rasadnika u Rožajama, Kolašinu i Baru, a u skladu sa planskim dokumentima.

Prethodnih dana uspješno su realizovane akcije pošumljavanja u područnim jedinicama Rožaje i Berane u kojima je za sada zasađeno 19.000 sadnica smrče.

Kako navode u saopštenju Uprave, na osnovu planskih dokumenata, u Područnoj jedinici Rožaje primarno je izvršeno pošumljavanje u Gazdinskoj jedinici „Crnja –Ibarac“, u odjeljenju 61, koje je u 2020. godini zahvaćeno velikim požarom u kojem su opožarene ogromne površine.

Zaposleni Uprave za gazdovanje šumama i lovištima ovom prilikom zasadili su 4.000 sadnica smrče, koje su uzete iz rasadnika „Županica“ u Rožajama.

"U Područnoj jedinici Berane pošumljena je površina od 6 hektara, na kojoj je zasađeno oko 15.000 sadnica smrče koje su uzete iz našeg rasadnika u Kolašinu. Ovo je samo dio brojnih akcija pošumljavanja, koje su realizovane i u drugim područnim jedinicama, a u narednim danima i u svim ostalim područnim jedinicama biće završeno pošumljavanje svih 300.000 planiranih sadnica. Cilj nam je da kroz ovakve aktivnosti saniramo opožarene i degradirane površine nastale kroz brojne požare u prošlosti i uložimo dodatne napore da u narednom periodu se posebno posvetimo obnovi crnogorskih šuma", navode u Upravi za gazdovanje šumama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније