Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

05. 05. 2024. 18:58 >> 21:15

FINALE LIGE ŠAMPIONA

Odbojkaši Trentina na krovu Evrope, titula za Podraščanina

Odbojkaši Trentina novi su prvaci Evrope nakon što su pobijedili Jastrežebski u finalu 3:0 (25:20, 25:22, 25:21) u Antaliji.

Poljaci su po bukmejkerima bili favoriti za titulu, ali je italijanski velikan, predvođen kapitenom Markom Podraščaninom, uspio da dođe do trofeja.

Reprezentativac Srbije je igrao četvrto finale Lige šampiona, a konačno je uspio da osvoji pehar. U mečevima za titulu igrao je 2021. i 2022. takođe sa Trentom, nešto ranije i sa Peruđom.

Trentino je bio prvak tri puta i to tri godine u nizu (2009, 2010, 2011), a nakon 13 godina opet je na krovu Evrope.

Italijanski predstavnik je odmah stekao prednost u uvodnom setu, Poljaci su se vratili na 8:8, ali više od toga nisu mogli. Uslijedila je nova serija Trentina koji je dobio prvi set 25:20.

Jastrežebski je bolje otvorio naredni dio igre, imali su prednost od 3:0, ali je ona bila kratkog daha, pošto je Podraščaninova ekipa brzo okrenula i stigla do 9:7. Ključan momenat je viđen u završnici, Italijani su vezali četiri poena, stigli do 20:17, a zatim rutinski priveli set kraju za 2:0.

Velika borba je viđena u trećem setu, Poljaci su imali 15:13, davali su sve od sebe da se veliko finale ne završi već poslije tri seta, ali u tome nisu uspjeli. Trentino je u završnici vezao pet poena, došao do 23:19, a zatim i do velike titule prvaka Evrope. 

U istoj dvorani u Antaliji za trofej Lige šampiona u ženskoj konkureniciji boriće se dva tima iz Italije - Koneljano i Vero volej od 18 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније