Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Iz ugla

03. 05. 2024. 17:20 >> 17:19

Kakav rasplet u Italiji

Osam, devet ili deset ekipa u Evropi

Italija je ubjedljivo prva po UEFA renkingu, ispred Njemačke koja je definitivno druga, te dvije zemlje osigurale su pet ekipa za narednu LŠ, ali u slučaju Italije može biti i više.

Ovo su sve kombinacije po kojima Italija može imati osam, devet ili nevjerovatnih deset timova u Evropi od septembra, to je ovaj posljednji ali i najteži uslov. Sasvim moguće da osvoje LE, prije svega Atalanta, i to odmah donosi šest ekipa u LŠ, ali ne povećava automatski sa osam ukupan broj timova u Evropi, za tako nešto je potrebno da Atalanta ili Roma padnu ispod osmog mjesta na kraju, i da Fiorentina osvoji LK, a onda i ona padne ispod devetog. Onda bi ušao i Torino ili nekog ko njih još juri.

To je već puno teže, ali tu je zanimljiva varijabila taj zaostali meč Atalanta-Fiorentina koji će izgleda moći da se igra tek kad prođu sva finala i prvenstva, tek 2.juna, a to znači sa svim situacijama poznatim i štelovanjima koja su kome potrebna. Možda to budu već dva evropska osvajača i odigraju samo u interesu italijanskog fudbala. Tako je blizu kraj, a tako isprepleteno još uvijek.

A simbol ovih borbi i kombinacija je borba između Rome i Atalante. Čim je postalo zvanično da peto mjesto vodi pravo u LŠ nastala je mrtva trka, ali paralelno i jedni i drugi su u samoj završnici LE čiji pobjednik takođe ide pravo u LŠ, dupli kolosjek. Nakon sinoćnjih mečeva Roma je strašno daleko od finala i mora da baci sve na trku u prvenstvu, ali umor je sve veći i pažnja na raspored. Već preksjutra veče je Roma-Juventus, važan meč i za Juventus, jer bi se porazom našao baš u toj gužvi i mogao da padne na fatalno šesto mjesto.

Roma naravno umornija, a De Rosi htio ne htio mora da pravi rotacije pred Leverkuzen. Atalanta ce u ponedjeljak gostovati raspuštenoj Salernitani i vjerovatno dobiti sa svim rotacijama. U ovom momentu Roma ima dva boda više, ali Atalanta ima zaostali meč kući sa Fiorentinom što znači da je već sad virtuelno ispred nje. Do ponedjeljka može biti još jače, onda u četvrtak raspleti Atalanta-Marselj i Leverkuzen-Roma, pa odmah u nedjelju veče derbi Atalanta-Roma u Bergamu! Za ovakav raspored djeluje puno spremnija Atalanta, ona je to već imala u martu, ima puno bolju situaciju i u Evropi i u Italiji. Ali i ako uđe u finale LE sve dok je ne osvoji moraće da juri plasman u LŠ kroz trku s Romom u prvenstvu (u koju bi itekako mogao da se uključi i Lacio) i da i tu daje maksimum.

Odmah nakon derbija protiv Rome 12.maja, Atalanta će u srijedu 15.maja igrati i finale kupa Italije protiv Juventusa u Rimu, a vrlo moguće one naredne srijede 22.maja i istorijsko evropsko finale u Dablinu. Tek ako to osvoji mogla bi da digne ruke u posljednjem kolu 26.maja i zaostalom meču sa Fiorentinom koji bi se igrao 30.maja, a ako i Fiorentina uđe u finale LK (sinoć savladala Briž 3:2) onda tek 2.juna! Nevjerovatan kraj sezone.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније