Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

17. 05. 2024. 09:45 >> 09:52

NIKŠIĆ

Određen pritvor turskom državljaninu zbog utaje poreza

 Državljaninu Turske O.A je, na predlog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Nikšiću, određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"Osnovano se sumnja da su O.A, kao odgovorna osoba u preduzeću TG, i ta firma, u više navrata tokom 2022. i prošle godine, u namjeri da izbjegnu plaćanje poreza, dali lažne podatke, kao i da nijesu prijavili činjenice koje su od uticaja na utvrđivanje poreske obaveze", navodi se u saopštenju ODT Nikšić.

Iz Uprave policije su saopštili da je O.A, kao vlasnik, odgovorna osoba i izvršni direktor u tom preduzeću, tokom 2022. i prošle godine, u namjeri da potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina, dao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, prijavljujući rashode za koje u knjigovodstvu preduzeća ne postoji dokumentacija koja bi pravdala iste.

"Nadalje, podižući novac u gotovini kod banke nalogom za podizanje gotovine, bez dokumentacije o korišćenju sredstava, neprijavljujući porez po odbitku na isplate izvršene po osnovu zajma – pozajmice, a i bez potpune dokumentacije po osnovu istog, koristeći ulazni PDV bez validne dokumentacije, na koji način je i prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje navedenih obaveza, čime je nanesena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 61,25 hiljada EUR", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније