Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Rts.rs/M.L.B.

15. 05. 2024. 08:09 >> 08:09
Čitaj mi:

NAPAD NA ZGRADU

Najmanje 20 povrijeđenih u ruskom udaru na centar Harkova

U ruskom udaru na stambenu zgradu u centru Harkova ranjeno je najmanje 20 ljudi, među kojima je troje djece. Ruski PVO sistemi uništili su ukrajinsku avio-bombu "hamer" i dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti. Američki državni sekretar Entoni Blinken poručio je u Kijevu da SAD približavaju Ukrajinu NATO-u i da će je naknadno uvesti u Alijansu. Novi ruski ministar odbrane Andrej Belousov poručuje da neće biti nove mobilizacije i da je imperativ da vojnici imaju najsavremeniju opremu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su vazduhoplovne snage te zemlje uništile deset "atakms" projektila, za koje tvrdi da ih je Ukrajina lansirala tokom noći na Krim, prenosi Rojters.

Dodaju da je iznad Belgorodske oblasti uništeno devet dronova, dok ih je pet uništeno iznad Kurske oblasti, a tri iznad Brjanske.

U napadu ukrajinskih dronova na skladište goriva u ruskoj Rostovskoj oblasti došlo je do dvije ekspolozije, ali nije bilo povređenih, rekao je guverner regiona Vasilij Golubjov.

"Kao rezultat pada dvije bespilotne letjelice, dogodile su se dvije eksplozije na skladištu goriva u Proletarskom okrugu, nije bilo žrtava", napisao je Golubjov na svom Telegram kanalu.

Na ukrajinskom frontu se nastavljaju žestoke borbe, ruske snage napadaju na Harkovskom, Kramatorskom i Pokrovskom pravcu. Napadaju i u Vovčansku gdje su trenutno okršaji na sjevernoj periferiji grada.

Ruske snage izvršile su sedam vazdušnih napada na ukrajinski Harkov, a broj ranjenih u udaru na višespratnicu u centru grada je dostigao 20 ljudi, među kojima i troje djece, saoopštio je Oleg Sinegubov, šef OVA te oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније