Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.L.B.

24. 04. 2024. 11:03 >> 13:00
5
Čitaj mi:

O ĐUKANOVIĆEVOJ IZJAVI

Spajić: Najbolje osvete su rezultati u infrastrukturi

Premijer Milojko Spajić kazao je da Evropska unija vidi napredak Crne Gore u oblasti vladavine prava, ali nije želio da odgovori na pitanje da li će naša Vlada kosponzorisati Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

Spajić nije detaljnije komentarisao ni jučerašnju izjavu nekadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića, koji je ocijenio da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.

"Najbolje osvete su rezultati u infrastrukturi i želim da se svi osvetimo lošem vođenju države u prošlosti na način što ćemo bolje da vodimo državu i što ćemo infrastrukturu da dignemo na nezamisliv nivo. Po meni je to najbolja osveta na osvetu i da zatvorimo taj krug osveta, nadam se zauvijek u Crnoj Gori“, kazao je Spajić, odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za medije, na kojoj je najavljen pretkvalifikacioni tender za dionicu Andrijevica - Mateševo.

Spajić nije želio ni da odgovori na pitanje da li će Vlada Crne Gore kosponzorisati Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

„Kosponzorisaćemo infrastrukturu u Crnoj Gori i mislim da ove godine imamo 240 miliona eura kapitalnog budžeta koji će ići u te stvari. Razumijem sva pitanja te vrste, ali ne želim danas da odgovaramo na ta pitanja, jer ovo je prebitan momenat za državu Crnu Goru“, kazao je Spajić.

Premijer je saopštio i da svi treba da razmislimo o mapi razvoja infrastrukture, koju je danas predstavio.

„Blagovremene ćemo obavijestiti javnost o svim pitanjima koja se ne odnose na infrastrukturu“, kazao je premijer.

Navodi da Crna Gora o tome ima svoj stav, koji je više puta saopšten. "Danas to nije tema ovo danas je tema koja se tiče budućnosti", kazao je Spajić.

On je naveo da je EU vidi veliku promjenu u oblasti vladavine prava u Crnoj Gori.

"To su te vrijednosti EU, 100 odsto usklađenost sa spoljnom bezbjednosnom i odbrambenom politikom i vladavina prava", kazao je Spajić uz poruku da je cilj da Crna Gora što prije uđe u EU.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније