Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.Lj. [ Gradski.me ]

03. 05. 2024. 20:19 >> 20:19

4.806 prekršajnih naloga

Od nepropisnog parkiranja Glavni grad zaradio 82 hiljade eura

Od početka godine, pauk vozilom su premjestena 34 vozila koja su bila nepropisno parkirana na autobuskim stajalištima, a izdato je 4 806 prekršajnih naloga, kazali su iz Uprave za inspekcijske poslove Glavnog grada. Od ukupno 230 hiljada eura izrečenih kazni, naplatili su, kažu, gotovo 82 hiljade.

Za nepropisno parkirano vozilo na raskrsnicama i autobuskim stajalištima kazna je 60 eura, dok kazna za ona prevezena pauk vozilom iznosi 125 eura, kažu u Komunalnoj policiji.

„Kada je riječ o premještanju nepropisno parkiranih vozila na dnevnom nivou u tri smjene mi prevezemo na ovaj način između 50 i 100 vozila.Uz ovo želim da istaknem da napišemo i određeni broj prekršajnih naloga Tu želim da naglasim da za sva ona parking mjesta koja su obiježena za OSI da mi je to prioritet, da rešavamo to, ta parking mjesta“, kazao je Branko Kovačević iz Komunalne inspekcije.

Vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo na mjestu na kome bi ono ugrožavalo bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju ili bi ometalo odvijanje saobracaja, objašnjavaju iz Udruženja auto-škola Crne Gore.

„Na udaljenosti manjoj od 5m od pješačkog prelaza zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje, odnosno da je na udaljenosti manjoj od 15m od autobuskog stajališta , kao i na samom autobuskom stajalištu zabranjeno i zaustavljanje i parkiranje. Kada su u pitanju pješački prelazi tako nepropisno parkirana vozila posebno predstavljau opasnost za druge vozače koji se približavaju pješačkom prelazu“, kazao je Budo Nikolić iz Udruženja auto škola CG.

Nikolić ističe da poseban problem predstavlja prilaz Kliničkom centru CG.

„Tamo vlada jedan potpuni haos parkiranju, tamo su dvije saobraćajne trake , na tom dijelu Moskovske ulice pretvorene u parkiralište. To nije najsrećnije rješenje, tako da Glavni grad i KCCG sa njihovim prijedlozima mislim da bi se morali pobrinuti da se malo bolje reguliše saobraćaj u blizini te ustanove”, smatra Nikolić.

Sagovornici Gradske su saglasni da treba pooštriti kaznenu politiku, te raditi na edukaciji, u cilju podizanja svijesti građana kada je riječ o saobraćajnoj kulturi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније