Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.L.B.

03. 05. 2024. 18:14 >> 18:16
Čitaj mi:

PEJOVIĆ SAOPŠTIO

"Predlog o ulici Pavla Bulatovića proslijeđen nadležnim"

Nerealno je prejudicirati da li će se neka ulica u Podgorici zvati po Pavlu Bulatoviću, jer krajnju odluku o tome donose odbornici u Glavnom gradu, poručio je predsjednik Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Glavnog grada Boris Pejović.

“Imajući u vidu reakcije NVO sektora, te prava odbornika i građana da predlažu imena za dodjelu naziva ulica, naselja i trgova, a na osnovu stavova članova Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, sa devet glasova, od kojih su glasali i svi članovi koji ne pripadaju političkim partijama je odlučeno da se inicijativa da Pavle Bulatović bude jedan od predloga za imenovanje ulica u glavnom gradu preusmjeri shodo pravilniku o radu Savjeta na nadležne stručne i kulturne institucije, koje mogu dati mišljenje da li predlog ispunjava zakonske i druge neophodne kriterijume”, navodi Pejović.

Takav odnos je, kako kaže, odgovoran, jer članovi Savjeta i koji nisu predlagači ne žele da se bave eventualnom politizacijom konkretnog slučaja, niti da donose odluke, bez obrazloženja i mišljenja nadležnih institucija.

“Zato je važno da osjetljiva pitanja ili predloge koji nemaju usaglašen stav rješavamo u okviru nadležnih i relevantnih institucija, a ne preglasavanjem. Kakav god odgovor da bude nadležnih institucija, nerealno je prejudicirati da li će se neka ulica zvati po Pavlu Bulatoviću, jer krajnju odluku o tome ne donosi ni Savjet, niti ministarstvo kulture i prosvjete, već odbornici u Glavnom gradu”, navodi Pejović.

Svi dosadašnji predlozi i imenovane ulice u Glavnom gradu, a u toku rada aktuelnog Savjeta za davanje predloga naziva ulica, naselja i trgova, izglasani su, kako kaže Pejović, skoro jednoglasno.

“To je pristup koji ću i dalje zagovarati, bez bilo kakvog doprinosa politizaciji kada je u pitanju imenovanje ulica, naselja i trgova. Smatram da svi predlozi koji kao takvi ispunjavaju zakonske kriterijumi, ne mogu biti odbijani odlukama članova Savjeta, a da li će i kada neki predlog dobiti većinu samih odbornika je drugo i suštinsko pitanje”, zaključio je Pejović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније