Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

16. 05. 2024. 13:18 >> 13:19
Čitaj mi:

ODRŽANA OPŠTA SJEDNICA

Nijedan kandidat za predsjednika Vrhovnog suda nije dobio potrebnu većinu

Na Opštoj sjednici Vrhovnog suda Crne Gore nije izabran predsjednik, jer nijedan kandidat nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu. Kandidati su bili sutkinja Vrhovnog suda Crne Gore Ana Vuković i predsjednik Upravnog suda Crne Gore Miodrag Pešić.

Kako navode u saopštenju Vrhovnog suda, u radu Opšte sjednice učestvovalo je 17 sudija. Nakon tajnog glasanja, u kojem je učestvovalo 16 sudija, utvrđeno je da je bilo 11 važećih i pet nevažećih listića.

Sutkinja Ana Vuković nije iskoristila pravo glasa, iako joj je to Opšta sjednica, na osnovu Poslovnika o radu Opšte sjednice omogućila. Za kandidatkinju Anu Vuković glasalo je šest, dok je za kandidata Miodraga Pešića glasalo pet sudija, tako da nijedan kandidat nije dobio neophodnu dvotrećinsku većinu.

Uoči glasanja, kandidati su predstavili Opštoj sjednici svoje Programe rada za predsjednika Vrhovnog suda.

Ovo je deveti pokušaj da se izabere predsjednik Vrhovnog suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније