Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

05. 05. 2024. 18:35 >> 18:36
Čitaj mi:

BANKA HRANE

Socijalno ugroženima obezbijediti besplatan gradski prevoz, obroke

Iz NVO Banka hrane pozvali su nadležne da socijalno ugroženim porodicama obezbijede besplatan gradski prevoz, kao i dovoljan broj obroka u Narodnim kuhinjama, užinu u školi i pomoć u namirnicama.

Iz Banke hrane su kazali da je danas na Vaskrs - vrijeme prisjećanja, opraštanja, pomaganja i odricanja, mnogim ljudima u našoj zemlji potrebna pomoć i to u najosnovnijem, u hrani.

Da bi živjeli dostojanstveno, kažu, sistem socijalne pomoći mora biti sveobuhvatniji, pravedniji i velikodušniji.

Zato su, kako navode u saopštenju, Banka hrane i kuvar Žarko, kao i godinama unazad Vaskrs obilježili na svoj način, sa socijalno ugroženima.

"I ove godine neke od porodica, njih trideset (30), koje nijesu imale mogućnosti imati Vaskršnji ručak, dobile su od nas ovaj mali vid pažnje.
Obrok je trebalo dobiti veći broj porodica ali je prevoz, i ovoga puta bio problem za ljude kojima je hrana bila potrebna. Banka hrane nema prevozno sredstvo da bi podijelila obroke. Iako je gradsko preduzeće “Putevi” najavilo refundaciju taxi prevoza na današni dan, ljudi nemaju novac da plate taksi. Nemaju ugroženi novac, ni za autobusku kartu", kazali su iz Banke hrane.

Zato mole nadležne, da socijalno ugroženim porodicama obezbijede besplatan gradski prevoz, kao i dovoljan broj obroka u Narodnim kuhinjama, užinu u školi i pomoć u vidu namirnica.

Zahvalili su kuvaru Žarku na donaciji jednog dijela namirnica i spremanju ručka za sve porodice.

"Pomognimo, ne dozvolimo da nas užurbani ritam života uvuče u vrtlog ravnodušnosti. Osjetimo radost davanja kroz radost primanja! Niko nije ostao siromašan dajući drugima, napisala je davno Ana Frank. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, provedimo ga sa svojim porodicama svjesni blagodeti koje imamo da smo zajedno i da smo povezani najvećom silom na svijetu, a to je ljubav", poručili su iz Banke hrane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније