Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

6 u 6

M.M.Lj.

03. 05. 2024. 18:00 >> 18:33

izbor portala

Vijesti koje su obilježile dan: Bez rješavanja napada na novinare nema razvoja medijskih sloboda

Pogledajte vijesti koje su obilježile dan za nama. U rubrici "6 u 6" plasiramo pregled najvažnijih vjesti iz zemlje i svijeta koje su obilježile 3. maj. Ovo je rubrika u kojoj ćete moći da pogledate i centralnu informativnu emisiju TVCG Dnevnik 2, i radijske Novosti dana odmah po emitovanju.

UP: Maloljetno lice prijetilo treneru Budućnosti i njegovoj porodici
Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica utvrdili su da je maloljetno lice staro 13 godina prijetilo treneru Budućnosti Ivanu Brnoviću i njegovoj porodici. Oni su postupali su po prijavi koju je supruga trenera "plavih" podnijela policiji, a u kojoj se navodi da je sa zaštićenog broja telefona istoj upućen poziv kojom joj je prilikom od strane nepoznatog lica saopšteno da je njena maloljetna ćerka oteta u zamjenu za koju je tražen novac u iznosu od 20.000 eura, uz prijetnju po život.

Trener Budućnosti podnio prijavu protiv NN lica zbog lažne otmice kćerke
Crnogorski fudbal je odavno dotakao dno, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko dana prevazilazi sve okvire.

Bez rješavanja napada na novinare nema razvoja medijskih sloboda
Neriješeni slučajevi napada na novinare, pritisci, cenzura, autocenzura, prijetnje, te finansijska nestabilnost i dalje su veliki teret koji Crna Gora nosi, a novinari u našoj zemlji dočekuju još jedan Svjetski dan slobode medija bez adekvatnih uslova za rad. Uprkos očekivanju da će nove vlasti i pravosuđe riješiti makar neke od najtežih slučajeva napada na novinare iz prošlosti, do toga, na žalost, nije došlo, kazala je u izjavi za Portal RTCG direktorica Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) Milka Tadić Mijović. Da je pri unaprjeđenju slobode medija ključno istražiti i procesuirati sve slučajeve napada na novinare smatra i Amina Murić iz Građanske alijanse (GA)

Sloboda medija i dalje ugrožena, CG nazadovala za jedno mjesto
Crnogorski Ustav i zakoni garantuju slobodu govora i izražavanja, ali je sloboda medija i dalje ugrožena političkim miješanjem, nekažnjenim napadima na novinare i ekonomskim pritiscima, navodi se u Svjetskom indeksu slobode medija za 2024. godinu, koji je objavila međunarodna organizacija Reporteri bez granica (RSF), povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija.

Očekivanja da Crna Gora 2028. postane članica EU nerealna
Očekivanja da Crna Gora 2028. godine postane članica Evropske unije (EU) ambiciozna su i nerealna, ocijenila je docentkinja na Univerzitetu Donja Gorica Nikoleta Đukanović, dodajući da je teško predvidjeti da li će država u junu dobiti Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija
Fond PIO donijeće krajem maja ili početkom juna odluku o eventualnom povećanju penzija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније