Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.R.

04. 05. 2024. 22:08 >> 22:11

TURNIR SERIJE 1000

Švjontek spasila tri meč lopte i osvojila Madrid

Fantastičan meč odigrale su Iga Švjontek i Arina Sabaljenka u finalu furnira serije 1000 u Madridu - slavila je Poljakinja u tri seta 5:7, 6:4, 7:6 (9:7).

U prvom setu viđena su tri brejka, od toga dva na startu meča kada su obije teniserke izgubile svoje servise za 1:1. Do ključnog brejka Poljakinja je stigla u 11. gemu, potvrdila brejk i povela u setovima.

U drugom setu – prava drama! Povela je Sabalenka 2:0, ali je Iga odgovorila brejkom. Ipak nije uspjela odmah da se vrati u set u potpunosti, pošto joj je druga teniserka svijeta ponovo oduzela servis, ali je u sljedećem Švjontek odgovorila i vratila se u meč.

U završnici drugog seta Sabaljenka je napravila brejk koji je odveo meč u treći set.I odlučujući set počeo je brejkovima na obje strane. Imala je Sabaljenka dvije meč lopte pri rezultatu 6:6, ali se Švjontek odbranila.

U taj-brejku nova drama, viđen je po jedan mini brejk, po jednu meč loptu spasile su obje igračice, ali drugu meč loptu poljske teniserke Sabaljenka nije uspjela da pretvori u poen.

Slavila je Švjontek 9:7 u taj-brejku i tako stigla do 20. titule u karijeri, a prve na turniru u Madridu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније