Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V.

03. 05. 2024. 18:02 >> 18:01
Čitaj mi:

SAVLADAO FRICA

Rubljov prvi finalista Madrida

Rus Andrej Rubljov eliminsao je Tejlora Frica u dva seta 6:4, 6:3 u polufinalu Mastersa u Madridu, pa će u borbi za trofej igrati sa pobjednikom duela između Feliksa Ože-Alijasimea i Liržija Lehečke.

Rubljov je posao završio za samo 74 minuta.

Fric je prvi stigao do brejka i poveo 1:0. Međutim, Rubljov je već u narednom uzvratio istom mjerom, da bi u desetom gemu još jednom uzeo servis rivalu za osvajanje prvog seta 6:4.

U drugom dijelu se igralo gem za gem sve do šestog gema, kada je Rubljov iskoristio treću brejk loptu, poveo 4:2 i potom mirno priveo meč kraju 6:3.

"Počeo sam stegnuto, promašio nekoliko lakih udaraca. Ali to je tenis. Kada mi je uzeo brejk, rekao sam sebi, to je samo početak. Odmah sam izjednačio i poslije je bilo izjednačeno do kraja seta.Popravio sam se sigurno. Psihološki se osjećam mnogo bolje i mogao sam da kontrolišem emocije. Bez toga ne bih mogao da budem u finalu", istakao je poslije plasmana u 25. finale u karijeri.

Rubljov je trenutni osmi na ATP listi, a u karijeri je osvojio 15 titula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније