Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N.R.

03. 05. 2024. 10:13 >> 10:13

golman Magdeburga

Portner opet pozitivan na doping testu

Nakon što je prošlog mjeseca objavljeno da je golman Magdeburga, Nikola Portner, bio pozitivan na doping testu i da je u njegovom organizmu nađena nedozvoljena supstanca metamfetamin - novi test potvrdio je da i dalje pozitivan.

Čekalo se tri nedjelje na B uzorak koji je opet potvrdio prisustvo metamfetamina.

Odmah poslije prvog uzorka, reprezentativac Švajcarske je suspendovan, zabranjeno mu je i da trenira sa saigračima.

“Obaviješten sam da je moja kontrola očigledno pokazala 'rezultat analize koji odstupa od norme' i da je zbog toga pokrenut postupak. Ova informacija me je duboko šokirala“, napisao je Portner poslije prvog nalaza prošlog mjeseca i dodao:

“Duboko žalim zbog situacije i učiniću sve što je u mojoj moći da pokažem da nisam prekršio nijedno antidoping pravilo i da sam uvijek djelovao i da ću se ponašati u duhu vrijednosti sporta. Molim za razumijevanje da za sada ne mogu da dajem bilo kakve dalje izjave“, istakao je sin legendarnog asa Metaloplastike Zlatka Portnera iz osamdesetih godina prošlog vijeka.

Da je B uzorak bio negativan, Portner bi odmah imao pravo da igra. Ovako, jednog od najboljih čuvara mreže na svijetu, dvostrukog osvajača Lige šampiona sa Monpeljeom i Magdeburgom, čeka sigurno drakonska kazna.

"Analiza uzorka B potvrdila je (kao i obično) rezultat uzorka A. Što se tiče nivoa koncentracije, pozivamo se na dosadašnje navode", rekao je advokat specijalista imenovan od strane kluba Rajer Tarek Čerkeh.

Pojasnio je Portnerovu situaciju.

"Prema sadašnjem stanju saznanja i daljim istragama, takođe je isključeno da je 'normalna' količina metamfetamina ikada ušla u tijelo Nikole Portnera u nedjeljama i mjesecima prije relevantnog doping testa. S obzirom na postupak koji je u toku, u ovom trenutku ne mogu se otkriti dalje informacije”.

Nivo koncentracije će vjerovatno uticati na kaznu. To može da bude argument odbrane Nikole Portnera za oslobađajuću presudu zbog nesvjesnog uzimanja, na primjer zbog kontaminacije.

Prethodnih dana spekuliše se u rukometniom krugovima da Magdeburg želi da dovede njemačkog repezentativca Andreasa Volfa iz Kjelcea. Iako ima ugovor do 2028. godine, vjerovatno budući šampion Njemačke bi platio obeštaćenje za iskusnog čuvara mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније