Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Portal RTCG ]

04. 05. 2024. 21:19 >> 21:20

ŠAH

Elektroprivreda bez greške do titule, Rudar ispao

Šahisti Elektroprivrede bez greške su stigli do titule u Premijer ligi Crne Gore. Nikšićki sastav je u devet kola ostvario devet pobjeda i dominantno došao do pehara. Za pobjedničku ekipu nastupali su velemajstori i reprezentativci Crne Gore Denis Kadrić, Luka Drašković i Nikita Petrov, velemajstor Mihajl Brjakin, internacionalni majstor Stefan Mijović, Fide majstori Jovan Milović i Božidar Kisić, Vuk Miletić i Igor Mijanović.

Nikšićki tim je došao do treće titule u posljednje četiri godine.

„Izuzetno sam ponosan na sve članove ekipe, koji su sjajnim nastupom ostvarili veliki uspjeh za naš klub. Dva pobjednička pehara upotpunila je i pionirska ekipa, koja je osvojila srebro. Očekuje nas nastup na Evropskom kupu šampiona i na Kupu Crne Gore, pa se nadam da ćemo uspjeti da dođemo do duple krune”, rekao je predsjednik kluba Igor Mijanović, koji je na sjajan način otpočeo mandat.

Drugo mjesto pripalo je Herceg Novom, koji je u posljednjem kolu odigrao 3:3 sa Mimozom iz Tivta.

Treći je Crnogorac, koji je savladao Mladost iz Nikšića rezultatom 5:1, a remijem su okončani dueli na prve dvije table.

Budućnost je opravdala ulogu favorita protiv Nikšića i slavila sa 5,5:0,5, a jedini remi zabilježen je u duelu Veljka Dragnića i Andreja Šukovića.

Posljednje kolo je donijelo i veliku borbu u donjem dijelu tabele. Direktan duel za opstanak igrali su Omladinac Budućnost i Rudar. Omladinac Budućnost je minimalnim trijumfom zahvaljujući pobjedama Nemanje Vukčevića i Milana Radonjića izborio opstanak.

Ovim rezultatom u Prvu ligu se sele ekipe Mladosti i Rudara, a novi premijerligaši su Dama i Rumija. Dama je dominantno osvojila Prvu ligu i ekspresno izborila povratak u Premijer ligu, Rumija je prijatno iznenadila i ponovo će nastupati u društvu najboljih. Bronzana medalja u Prvoj ligi pripala je ekipi Zete.

Iz Prve lige su ispale ekipe Osnovnih i srednjih škola iz Pljevalja i Rokada iz Bijelog Polja.

Tako je spuštena zavjesa na ligaška takmičenja, koja su prethodnih osam dana u Herceg Novom okupila gotovo 300 šahistkinja i šahista. Organizator je bio Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih i Opštinom Herceg Novi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније