Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

KSCG

13. 05. 2024. 19:53 >> 19:53

u ,,Kući košarke“

SC Derbi poveo u polufinalnoj seriji protiv Teoda

Košarkaši SC Derbija na pobjedu su od finala plej-ofa u domaćem šampionatu - u prvom okršaju trijumf protiv Teoda 89:61 u ,,Kući košarke“.

Meč u Podgorici donio je neizvjesnost u prvoj četvrtini – Tivćani su poenima Kula u petom minutu poveli 11:9, a onda je uslijedila serija domaćina, koji su već u finišu prve dionice napravili seriju za prvo dvocifreno vođstvo (25:15). ,,Studenti“ su od tada bili konstatno u dvocifrenom vođstvu, a nakon poena Baćovića, već u 25.minutu bilo je +22 (42:20), što je bila najava da je iznenađenje nemoguće. Serijom 6:0 u prvih pet minuta nastavka Teodo je izašao iz dvocifrenog minusa (48:39). Međutium, to nije označilo povratak u meč Tivćana, jer je SC Derbi već do kraja finiša trećeg perioda vratio veliku prednost – 66:46.

Samim tim u posljednjoj dionici nije bilo neizvjesnosti, pa je SC Derbi iskoristio nalet da dodatno poveća razliku i na kraju upiše ubjedljiv trijumf.

U pobjedničkom timu najefikasniji bio je David Mirković, koji je za 18 minuta ubacio 18 poena, uz 5 skokova, 12 su dodali Vasilije Baćović i Igor Drobnjak. Kod Tivćana najbolji je bio Nikola Tadić sa 17, uz 6 skokova, a dvocifreni su bili još Aleksandar Kartalović sa 12 i Petar Kusovac sa 10.

Polufinalna serija igra se na dvije pobjede. Drugi meč Teodo – SC Derbi igra se u srijedu u ,,Župi“ od 19 časova. Sjutra od 19 sati Budućnost Voli u ,,Morači“ dočekuje Sutjesku u prvom meču polufinala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније