Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ beta ]

17. 05. 2024. 10:43 >> 10:50
Čitaj mi:

fifa

FIFA traži pravni savjet za pelestinski predlog o suspenziji Izraela

Fifa će zatražiti nezavisan pravni savjet prije održavanja vanrednog sastanka do 20. jula na kome će donijeti odluku o palestinskom predlogu da suspenduje Izrael iz međunarodnih takmičenja.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) zatražiće nezavisan pravni savjet prije održavanja vanrednog sastanka do 20. jula na kome će donijeti odluku o palestinskom predlogu da suspenduje Izrael iz međunarodnih takmičenja zbog sukoba sa Hamasom.

Predsjednik Fife Đani Infantino predstavio je plan na današnjem Kongresu u Bangkoku, nakon izlaganja predstavnika palestinskog i izraelskog fudbalskog saveza pred 211 članica svjetske kuće fudbala.

"Fifa će od sada naložiti nezavisnu pravnu ekspertizu da analizira tri zahtjeva (od FS Palestine) i da obezbijedi da se statut Fife primjenjuje na pravi način. Rezultati i preporuke ove pravne procjene biće proslijeđeni Savjetu Fife", naveo je Infantino.

"Zbog hitnosti situacije, vanredni Savjet Fife biće održan do 20. jula kako bi se razmotrili rezultati pravne procjene i donijele odgovarajuće odluke", dodao je on.

Fudbalski savez Palestine pozvao je članice Fife na "odgovarajuće sankcije sa trenutnim dejstvom protiv izraelskih timova", navodi se u dokumentima Fife koji su objavljeni prije mjesec dana.

U zahtjevu se navodi "kršenje međunarodnog prava koje je počinila izraelska okupacija u Palestini, posebno u Gazi" i ističu se statutarne obaveze Fife po pitanju ljudskih prava i protiv diskriminacije.

Palestinski savez naveo je da je sva fudbalska infrastruktura u Gazi ili uništena ili ozbiljno oštećena, uključujući i istorijski stadion Al Jarmuk i dodao da je za svoj predlog dobio podršku od Alžira, Iraka, Jordana, Sirije i Jemena.

Predsjednik Fudbalskog saveza Palestine Džibril Radžub rekao je danas na Kongresu Fife da palestinski narod, uključujući i palestinsku fudbalsku porodicu, trpe humanitarnu katastrofu bez presedana.

On je dodao da je dobio prijetnje zbog predloga o suspenziji za Izrael.

"Izraelski ministar spoljnih poslova uputio je ozbiljne prijetnje da će me zatvoriti ako ne povučem ovaj predlog, ali nijedna sila na svijetu ne može stati na put istini", rekao je Radžub.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније