Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

M.M.Lj. [ VOA ]

18. 05. 2024. 11:01 >> 11:01

suđenje za zlostavljanje

Objavljen snimak: Šon Didi Kombs udara pjevačicu Kesi

Američka televizija CNN emitovala je snimak sa sigurnosne kamere na koje se vidi kako hip-hop muzičar Šon „Didi” Kombs napada pjevačicu Kesi u hodniku hotela u Los Anđelesu 2016, što je posljednja u nizu javnih optužbi i otkrića o fizičkom i seksualnom nasilju ovog mogula industrije šou-biznisa.

Izgleda da video koji je emitovan u petak prikazuje Kombsa, samo u bijelom peškiru, kako udara pesnicama i nogama R&B pjevačicu koja je u to vrijeme bila njegova štićenica i dugogodišnja djevojka. Na snimku se takođe vidi kako Kombs gura i vuče Kesi, i baca vazu u njenom pravcu.

Video-snimak sigurnosne kamere, od 5. marta 2016., veoma liči na opis incidenta u hotelu Interkontinental u oblasti Senčuri Siti u Los Anđelesu koji je opisan u novembarskoj tužbi Kesi, čije je zakonsko ime Kasandra Ventura, u kojoj optužuje Kombsa za višegodišnje seksualno zlostavljanje i drugo vrste nasilja.

U tužbi se navodi da je Kombs platio hotelu 50.000 dolara za snimak sa sigurnosne kamere. CNN nije pojasnio kako je došao do snimka, ali je napomenuo da je potvrdio lokaciju upoređujući snimak sa javno dostupnim slikama hotela Interkontinental.

Kesina tužba je riješena dan nakon što je podnešena, ali je podstakla intenzivnu kontrolu Kombsa, sa još nekoliko tužbi podnijetih u narednim mjesecima i dovela do federalne kriminalne istrage o trgovini seksualnim uslugama koja je navela vlasti da upadnu u Kombsove vile u Los Anđelesu i Majamiju.

Kombsovi predstavnici nisu odmah komentarisali snimak, ali je on ranije negirao navode iz tužbi. Njegovi advokati su rekli da negira bilo kakvo nedjelo i da će se boriti da dokaže svoju nevinost.

„Mučni snimak je samo dodatno potvrdio uznemirujuće i predatorsko ponašanje gospodina Kombsa“, rekao je Daglas Vigdor, advokat pjevačice Kesi koji je podnio i druge tužbe protiv Kombsa. „Riječi ne mogu da izraze hrabrost koju je gospođica Ventura pokazala kada je riješila da to iznese na vidjelo”.

Asošijeted pres obično ne navodi imena ljudi koji kažu da su bili seksualno zlostavljani osim ako se javno ne izjasne kao Ventura.

Kako se navodi u tužbi, Kombs je ranije uveče postao "ekstremno alkoholisan" i udario Venturu, zbog čega joj se pojavila modrica na oku. Nakon što je zaspao, pokušala je da ode, kaže se u tužbi. Očigledno je da upravo tu počinje video snimak. Vidi se kako Ventura ide do liftova sa spakovanom torbom.

Onda se Kombs probudio i počeo da viče na nju, prateći je niz hodnik, tvrdi se u tužbi.

Na snimku je nasilno zgrabi i povuče na zemlju, šutira je i baca vaze u njenom pravcu.

U tužbi se navodi da je uspjela da pobegne, ali se kasnije vratila iz straha da će se suočiti sa većim zlostavljanjem ako to ne učini. Kada se vratila, hotelsko osoblje ju je pozvalo da se vrati u njenu apartman, kaže se u tužbi. Na kraju je pobjegla i sakrila se kod prijatelja na Floridi.

U tužbi se navodi da je Kombs platio hotelu 50.000 dolara za sigurnosni video.

Malo je vjerovatno da bi Kombs mogao da bude krivično gonjen za napad. Ovo djelo u Kaliforniji zastarijeva u periodu od od jedne do tri godine u zavisnosti od toga da li su vodi prekršajni ili krivični postupak

Video snimak je objavljen kada su Kombs i njegov pravni tim počeli da se suprotstavljaju optužbama koje su se stalno pojavljivale od novembra. Nedavno su podnijeli zahtjev da se odbace djelovi tužbe u kojima se navodi da je on seksualno napao ženu 1991. i da se odbace sve tužbe u kojima se navodi da su on i još dvojica muškaraca silovali 17-godišnju djevojčicu 2003. U sudskim podnescima Kombsovi advokati tvrde da se radi o lažnim optužbama.

Krajem marta, Sekretarijat za unutrašnju bezbjednost izdao je naloge za pretres Kombsovih kuća u Los Anđelesu i Majamiju u istrazi trgovine seksom. Njegov advokat je to nazvao "grubom upotrebom sile na vojnom nivou". Istraga se nastavlja, a protiv Kombsa nije podignuta optužnica.

Kombs, trostruki dobitnik Gremija i osnivač kompanije Bed boj rekords, jedan je od najuticajnijih hip-hop producenta u posljednje tri decenije. Svoj hip-hop uspeh je pretvorio u šire poslovno carstvo koje obuhvata alkoholna pića, brendirane modne marke i TV stanicu. Morao je da se povuče iz nekih svojih poslovnih poduhvata otkako su počele da se pojavljuju optužbe.

On i Ventura su počeli da se zabavljaju 2007. godine i imali su vezu više od jedne decenije.

Ventura se proslavila singl numerom "Me & U", koji je obezbijedio prvo mjesto na Bilbord Hot R&B/Hip-Hop top listi pjesama 2006. Pjesma je bila glavni singl njenog istoimenog i jedinog studijskog albuma.

Kao glumica, pojavila se u nekoliko televizijskih emisija i filmova, uključujući Foksovu "Imperiju", "Step Up 2: The Streets" i "Spenser Confidential".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније