Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

B.Bu. [ n1 ]

17. 05. 2024. 10:31 >> 10:31
Čitaj mi:

LEGENDARNI BRITANSKI GITARISTA

Gitara Erika Kleptona na aukciji za 500.000 dolara

Stara gitara na kojoj je svirao Erik Klepton dok je komponovao svoju proslavljenu baladu “Wonderful Tonight” u junu će biti ponuđena na aukciji po početnoj cijeni od 500.000 dolara (oko 465.000 eura).


U objavi aukcijske kuće se navodi da će gitara biti ponuđena sa karakterističnim oštećenjima od cigareta koje je Klepton stavljao među žice na glavi vrata gitare.

Legendarni britanski gitarista kupio je ovu gitaru sredinom 1970-ih, saopštila je aukcijska kuća “Bonhams”.

“Koristio je tu gitaru za komponovanje nekoliko pjesama, uključujući i hit iz 1977. godine o modelu Peti Bojd. Prema legendi, Klepton je napisao pjesmu ‘Wonderful Tonight’ dok je čekao da se Peti Bojd spremi za zabavu”, navodi se u saopštenju aukcijske kuće “Bonhams”.

Akustična gitara Martin 000-28 iz 1974. godine takođe ima naljepnicu sa strane na kojoj piše “She’s in Love with a Rodeo Man”, što je referenca na hit koji je izveo Don Vilijams, zvijezda kantri muzike.

Klepton je prodao gitaru na dobrotvornoj aukciji 1999. godine, a 12. juna biće ponovo ponuđena na aukciji “Rock, Pop & Film” u aukcijskoj kući “Bonhams” u Londonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније