Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Eurosong

A.B. [ Nova.rs ]

12. 05. 2024. 11:54 >> 12:32
2
Čitaj mi:

IZMAKLA POBJEDA

Hrvatski mediji ogorčeni zbog Evrovizije: Ovo je nepravda

Iako je hrvatski predstavnik na Evroviziji Baby Lasagna ubjedljivo vodio na kladionicama mjesecima unazad, glasovi stručnog žirija su na kraju presudili, te je prvo mjesto osvojio rodno neutralni Nemo iz Švajcarske.

Publika je mahom bila na strani Baby Lasagne, ali on nije uspio da pobijedi na takmičenju.

Cijela Hrvatska prije finala bila je uzbuđena oko mogućnosti da se ovo takmičenje sljedeće godine održi baš kod njih, pa je razočarenje rezultatima očekivano.

U hrvatskim medijima uveliko se piše o tome da je u pitanju nepravda.

„Gledaoce je pobejda Švajcarske, koja je pred početak finala imala 15 odsto šanse na kladionicama za pobjedu, dok je Hrvatska imala 50 odsto potpuno iznenadila. Podaci o ovogodišnjoj pobjedi vrlo su neobični i vrlo lako mogu skrenuti u teorije zavjere ili politike. Švajcarska je do pobjede na Eurosongu došla s četvrtog mjesta po bodovima publike. Nikad u istoriji Eurosonga izvođač s manje bodova publike nije uzeo evrovizijski trofej. Ukupno 22 zemlje od 37 zemalja čiji su žiriji bodovali izvođače po 12 bodova su dale Švajcarskoj“, piše Index.hr jutro nakon velikog finala.

Nakon što je Švajcarac odnio pobjedu i izveo pjesmu „The Code“ desila se nezgoda – razbila mu se statua, a Jutarnji.hr nije propustio priliku da se "nasladi".

„Nemo je na kraju finalne večeri otpjevao pobjedničku pjesmu ‘The Code‘, a nakon nastupa uspio je razbiti osvojenu statuu. Ne možemo se ne zapitati je li to možda neki znak“, piše pomenuti portal.

I 24sata.hr prenosio je brojne komentare sa društvenih mreža kojim su ljudi poručivali da je u pitanu nepravda, a istakli su i da glasovi opet nisu bili srazmjerni.

„Baby Lasagna maksimalnih 12 bodova dobio je ‘samo’ od dva žirija – srpskog i kiparskog, dok je publika u čak devet država odlučila kako je Hrvatska bila najbolja", zaključuje se u tekstu ovog portala. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније